Selecteer een pagina

De Gouden Wolfaart, ….het vervolg

 Nadat in 2018 de Gouden Wolfaart is teruggevonden door een aantal ondernemende dorpelingen is er veel gebeurd.  De replica’s hebben bij 2 jongelingen hun kinderkamer opgeleukt en de plannen voor 1 van de leukste dorpsfeesten op Wolphaartsdijk zijn weer concreet. De originele Gouden Wolfaart is op een veilige plek ondergebracht. Een plek waar niet iedereen zomaar in en bij kan.
Ter voorbereiding van Koningsdag 2019 is wordt Gouden Wolfaart opgehaald van zijn veilige plek. Vicevoorzitter Edwin neemt zijn sleutel mee en haalt de andere sleutel op bij de sleutelbewaarder dhr. Kielès en reist af naar de geheime locatie. Daar aangekomen opent hij het slot met 2 sleutels en…..is de Gouden Wolfaart verdwenen! Wat er wel ligt is een briefje met daarop de tekst. “De Gouden Wolfaart had zijn vorige rustplaats nooit mogen verlaten! De geschiedenis van sommige zaken kun namelijk beter laten rusten en moet je niet oprakelen, dan zou het wel eens erg lastig voor jullie kunnen worden in de toekomst….N.S.”
Met verbijstering is het bericht binnen de club gedeeld. De sleutelbewaarder heeft één sleutel maar dat is onvoldoende om het slot te openen. Er kan alleen geopend worden met één sleutel van de leden van het OC in combinatie met de sleutel van de sleutelbewaarder. Het enige dat dhr. Kielès kan aangeven is dat er bij hem is ingebroken waarbij er wellicht een kopie gemaakt is van zijn sleutel. Hij kan dat echter niet bewijzen of aantonen.
Jos geeft aan dat als dat zo is, dat er nog steeds een sleutel van 1 van de leden gebruikt is. Iedereen in de club beweert echter dat zijn sleutel veilig op het lichaam wordt gedragen.
Later in de week komen Jos, Edwin en Frank samen. Frank vermoedt dat er een mol in de club zit, maar hoe komen we daar achter zo kort voor koningsdag? En waarom is de Gouden Wolfaart gepikt en wordt er een cryptische omschrijving achtergelaten?  Meer vragen dan antwoorden en wat erger is, we hebben vermoedelijk een mol onder ons die het vermoedelijk op koningsdag heeft gemunt……Marleen kan het niet zijn,..toch? Nee, dat vindt ze onveilig!  Bouke, dat is wel een losse flodder, maar die kan zo’n plan niet smeden. Diederik,…als hij het is, dan is dat niet verstandig met zijn connecties. De Magnussen dan? Onmogelijk, Jan Willem is een lieverd en Corné zit in de carnaval-bouw, die kan er niets bij hebben…Lastig en vervelend om zo over collega’s te denken. Niemand wil er aan er moet wat anders aan de hand zijn, maar wat….